Artikler og gode råd

ARTIKLER
HUNDERACER

Kontakt os på: info@kennel-guiden.dk

Racehunde og blandingshunde - vælg den rigtige hund

Flere tusind raske hunde bliver aflivet årligt her i Danmark. Det er udelukkende fordi at de fleste mennesker ikke sætter sig helt ind i hundens adfærd og temperament inden de vælger at anskaffe sig en. Det resultere ofte i at hverken hund eller menneske kan klare livet sammen og det er umuligt at fortsætte. Den fejl mange bl.a. begår når de skal købe hund er at de tænker hvad en hund kan give dem. Det er lige så vigtigt at man prøver at tænke hvad du kan give en hund. Er du aktiv og et ude menneske? Elsker du at ligge på sofaen og være inde i varmen? Er du et konkurrence menneske og vil du gerne bruge din hund til det? Der er masser af ting du skal overveje før du vælger den racehund du skal købe. Men hvad så med gadekryds? De kan jo være helt unikke og hvordan vurdere du så om de passer til dig? Det kan du bl.a. få svar på her.

Hvilken type hund passer til dig?

Til at starte med skal du som sagt finde ud af hvilke ting du ønsker dig i en hund. Hvorfor vil du have en hund og hvilket liv vil du få sammen med den? Det er en god idé at undersøge emnet og læse nogle bøger om hunderacer og opdragelse. Der er jo stor forskel på hunderacerne. Hyrdehunde er meget kloge hunde og skal både have fysiske og psykiske udfordringer. Selskabshunde er kærlige og elsker at være sammen med dig. Vælg en hund udfra hvilket liv du lever.

Selvom alle hvalpe er dejlige, så skal man aldrig vælge en hund fordi den ser sød ud. Man skal huske at alle hund som os bliver voksne. Det er som menneske vores ansvar at opfylde dens behov. F.eks. er en Border Collie hvalp en utrolig kær, men det er en hyrdehund og den har brug for at man udfordrer den og træner hårdt med den. Hvis disse behov ikke bliver opfyldt vil din hund ikke trives. Den vil være trist, modløs og vil aldrig trives. Du skal vælge din kommende hund udfra hvilke behov og egenskaber den har. Hvis du og din hund passer sammen rent temperamentsmæssigt kan livet med hund, blive et smukt og sundt venskab.

Gadekryds eller racehunde ?

Om man ønsker sig racehunde eller et gadekryds er en smagssag. Hunden er jo lige god om den er en racehund eller ej.

Om gadekryds:
Der er mennesker der helst vil have krydsningshunde, da de ønsker at have en lidt unik hund. Det kan for nogen også have noget at gøre med at det er billigere at købe en blandingshvalp end at købe racehunde. Det man dog skal huske at købsprisen ikke betyder så meget når man regner sammen hvad det har kostet at have en hund i 8-15 år.

I modsætning til racehunde, kan man ikke rigtig vide hvad man får når man køber et gadekryds. Hvis det er en blanding imellem en Ruhåret Hønshund og en Labrador kan man ikke vide hvilke karaktertræk hvalpen vil få fra hver. Man bør dog stadig læse lidt om de racer den er blandet af for at danne sig et overblik. Den kan selvfølgelig sagtens være en sød og afbalanceret hund. Man kan bare hverken vide hvordan hvalpen kommer til at se ud eller hvilket temperament den vil have når den bliver voksen.

En ting man skal vide når man køber en krydsningshund er at de jo ikke er registreret nogen steder. Det vil sige at hvis en blandningshund fejler en sygdom bliver det ikke registreret. Der bliver derfor heller ikke lavet statistikker over hvad blandningshunde kan fejle. Man skal dog huske at krydsningshunde ikke har en højere eller lavere chance for at blive syg end racehunde.

Racehunde

En lille fordel ved at købe racehunde, er at du har en god chance for at forudse, hvordan hvalpen kommer til at blive når den bliver voksen. Både med hensyn til udseende og temperament.

Der er mange der tror på rygtet om at racehunde ikke ikke er lige så stærk som blandingshunde med hensyn til sygdomme. Det er dog en misforståelse. Hundeopdrætterne går meget op i at deres avlsarbejde skal give hvalpene de bedste leve vilkår. Der er mange store krav man skal opfylde i forhold til sundhed og mentalitet når man er opdrættere for en speciel hunderace. Alt der kan være galt med hunden bliver registreret så hvis man vælger at avle på hunden skal man vide at der kan gå i arv til hvalpene.

Når man køber en hund, skal der laves en stambog til din hvalp fra DKK. Der vil altid være nogen der vil have dig til at købe en hvalp uden stambog eller med en stambog de selv har lavet. Sig altid nej til det. Det er en meget god ting at have en stambog på racehunde og en hjemmelavet udgave kan ikke bruges til noget. Stambogen skal selvfølgelig gives videre hvis man vælger, at sælge sin hund.

Tip en ven:
Del denne side:|
TILMELD NYHEDSBREV
NYE HUNDEVIDEOER