Artikler og råd:
ARTIKLER
HUNDERACER

Kontakt os på: info@kennel-guiden.dk

Hundekennel regler og muligheder

I Danmark er det lavet sådan at man ikke kan starte en hundekennel bare sådan uden videre. Det er udelukkende for at beskytte de mennesker der ønsker at købe en hvalpe så de modtager den vare de er blevet lovet. Ønsker man at starte en hundekennel er der nogle krav man skal opfylde før man for lov til at starte på opdræt af en race.

Der er to former for opdræt. Der er det man kalder for hjemmeopdræt, som betyder at man opdrætter hunde i eget hjem, og at man avler på sine hunde når det passer ind. Herudover er der også erhvervsmæssig opdræt af hunde. Det betyder, at man har tre eller flere tæver man avler på i sin hundekennel. Derudover betyder det, at der bliver avlet tre eller flere kuld hvalpe hvert år. Det betegnes også som erhvervsmæssig opdræt hvis man køber hunde udelukkende med henblik på videresalg.

Hvilke regler er der for hundekenneler ?

Hvis du ønsker at starte din egen hundekennel billigt, skal du have en original skriftlig tilladelse af politiet. Tilladelsen giver dig lov til at drive en hundekennel med opdræt og handel med hunde.

For at få din tilladelse skal du kontakte politiet og aflevere en ansøgning om at starte din egen hundekennel. Du kan bl.a. finde billige originale canon blækpatroner her til din canon printer. I ansøgningen skal der være oplyst hvor mange hunde der højst vil være på stedet og hvordan bygningerne hundene skal være i er konstrueret og placeret. Der skal også en oversigtsplan over lokaler og bygninger med din ansøgning når du aflevere den. Før politiet an give dig en tilladelse skal de tilse din hundekennel for at se om du opfylder de krav der er. Dette bør du undersøge inden du sender din ansøgning.

Der er bl.a. krav hvor meget kontakt hvalpene skal have til mennesker dagligt, hvor meget plads hundene skal have i din hundekennel, hvordan deres bokse skal være opbygget osv.

Hundekennel priser

Prisen for hundehvalpe i en hundekennel vil variere i forhold til hvilken race du køber og hvem du vælger at købe den af. Men der er regler for hvornår du kan tillade dig at forlange et nedslag i prisen.

Lad os sige at du lige har købt en ny hvalp fra en hundekennel og når du har haft hvalpen i et stykke tid finder du ud af at denne hvalp har en mangel. Sker dette har du krag på at få et nedslag i den oprindelige pris. Hvis hvalpens mangel er meget alvorlig kan du kræve at få hele betløbet tilbage. Det betyder så også at du skal aflevere hvalpen tilbage til kennelen så handlen er helt ophævet.

Et normalt nedslag i prisen vil ligge på en tredjedel eller halvdelen af den betalte pris. Det kommer lidt an på hvad og hvor voldsom manglen er. Hvis manglen er så alvorlig at hunden ikke kan bruges til det der oprindeligt var aftalt at den skulle bruges til, som f.eks. avl eller jagt, kan man vælge at ophæve handlen helt. Dette gælder også hvis hunden er så ilde tilredt at den ikke kan leve et ordenligt liv.

Ejeren af den hundekennel du handler med kan vælge at lade hvalpen operere for egne penge for at undgå at undgå at give et nedslag i den pris i har aftalt. Derudover kan en ejer af en hundekennel forlange at hvalpen bliver undersøgt af en anden dyrlæge hvis hundekennel ejeren ikke er enig i hvalpens mangler.

Tip en ven:
Del denne side:|
TILMELD NYHEDSBREV
NYE HUNDEVIDEOER