Artikler og gode råd

ARTIKLER
HUNDERACER

Kontakt os på: info@kennel-guiden.dk

Hundeadfærd, opførsel og hundepsykologi

Der er nye hundeejere der ikke tænker over at sætte sig ordenligt ind i, hvordan deres hunds tankegang er før de begynder at opdrage på den. Man er som hundeejer nød til at huske at alle hundens instinkter stadig er meget præget af dens vilde natur og dens fortid. Det er derfor vigtigt at forstå sin hund og dens måde at reagere på. Hvis man ikke gør det kan det i sidste ende give store problemer for både ejer og hund. Med denne tekst i baghovedet er du godt på vej til at få et sundere og stærkere forhold til din hund.

Forståelse af hundens adfærd

Det første man skal vide er at hunde er flokdyr. I en flok skal der være en leder der sørger for de andres overlevelse. I rigtig mange familier er der ikke blevet valgt en leder og det er for hunden, svært at forholde sig til. Står det ikke klart hvem der er leder i familien kan det forvirre hunden. Hvis hunden ikke ved hvem den skal holde sig til kan den nemlig ikke falde helt til ro i familien. Det er en god idé at man inden køber en hund finder ud af hvem der skal være lederen og der ved også står for størstedelen af den hårdere del af opdragelsen. Men rollen som leder skal tages alvorligt da hunden ikke vil acceptere, hvis du ikke lever op til rollen. Man skal gøre sig fortjent til hundens respekt igennem kærlighed og konsekvens. Det er den bedste måde at få et naturligt, kærligt og harmonisk forhold med din hund.

Hunde har kun en måde at kommunikere med deres menneske-familie på og det er via deres signaler. Hunde er meget dygtige til at opfange vores signaler, men det er ikke altid lige nemt for os, at opfange deres signaler. Nogle er store direkte og andre er næsten usynlige. Det er dit ansvar som hundens leder at lære disse tegn at kende ved at observere din hund. Har du et tæt forhold til din hunde og er du opmærksom, kommer det stille af sig selv. Du skal have forståelse for din hund når den prøver at fortælle dig noget.

Det kan anbefales at man går til træning med hunden, da det er et rigtig godt redskab, til at blive en god leder for din hund.


Gode grundregler til at forstå hunde – ikke kun din egen, men hunde generelt.

Gode signaler

Her er nogle signaler der viser accept og venlighed. Det er de signaler hunde bruger, men det er også nogle signaler du kan sende til f.eks. en fremmed hund der virker nervøs ved dit nærvær. Bruger du disse signaler viser du, at du ikke er fjendtlig eller vred.

Dårlige signaler

Her er nogle signaler der viser aggressivitet og fjendtlighed. Hvis en hund giver dig disse signaler skal du passe på.

Tip en ven:
Del denne side:|
TILMELD NYHEDSBREV
NYE HUNDEVIDEOER