Hundehvalpe til salg

Når man som hundeopdrætter vælger at sætte hundehvalpe til salg er der flere ting du har ansvaret for. Helt fra start af har du ansvaret for at tæven der bære hundehvalpene er sund og rask. Når hundehvalpene kommer til verdenen har du ansvaret for deres prægning til de er bliver solgt. Prægningen af hvalpene består i første omgang af at vise hundehvalpene hvad deres liv senere vil komme til at bestå af. Man skal bl.a. lade dem møde en masse forskellige mennesker og hunde så de lærer at være sociale. En anden god ting er at vende dem til de lyde der er i almindelige hjem som f.eks. lyden af en støvsuger. Hvis du nu ikke får solgt alle dine hvalpe efter de har rundet deres tiende uge har du stadig ansvaret for at præge dem. Du skal bl.a. lære dem at komme når man kalder på dem, at gå i snor og at færdes i trafikken. Hvis ikke dette bliver gjort kan det ske at dine hundehvalpe senere i livet vil få adfærds problemer.

Når tæven har født sættes de hundehvalpe til salg. Det er en rigtig god idé at benytte sig af en købsaftale så der ikke sker nogen misforståelser mellem dig og køberen af hundehvalpen. Du skal også vurdere hver enkelt hundehvalp og hver køber. Det er vigtigt at du sætter dig ind i om den kommende ejer og dine hundehvalpe til salg passer sammen. Hvis ikke bør du ikke sælge hundehvalpen til pågældende person. Det er nemlig ikke alle de potentielle købere, der har sat sig ind i, hvad den hunderace du avler på kræver, at have som kæledyr.

Comments

  1. Lars says:

    Når man finde hundehvalpe til salg, er det så vigtigt at det er fra en hundekennel ? Eller skal man have en eller anden form for “bevis”-papir på hundehvalpen når man køber en hundehvalp ?

  2. Hvalpe says:

    Rigtig god info i kommer med her i teksten, den kunne mange godt bruge, for der er desværre rigtig mange som ikke ved hvordan man skal gøre og ikke behandler hvalpe ordenligt. Tak for kigget

Skriv din mening

*